harga batré geus ditegor anyar

微信图片_20211220142030 微信图片_20211220142038

Dunya téh sadayana pikeun kauntungan;dunya riweuh, sadayana pikeun kauntungan."

Di hiji sisi, tanaga surya inexhaustible.Di sisi séjén, prosés generasi tanaga surya ramah lingkungan sarta polusi-free.Jadi, generasi kakuatan photovoltaic mangrupakeun salah sahiji cara idéal generasi kakuatan dina mangsa nu bakal datang.

Sagala bentuk cara generasi kakuatan pikeun skala atawa malah jadi mainstream, kudu disambungkeun ka Internet.

Sanajan kitu, pembangkit listrik moal ngalakukeun bisnis rugi, pembangkit listrik photovoltaic teu bisa ngandelkeun subsidi pamaréntah pikeun "Internet", ngurangan waragad sorangan mangrupakeun konci.

Dina 30 Nopémber, saham Longji nyaluyukeun kutipan resmi wafer silikon monocrystalline, sareng harga unggal ukuran wafer silikon turun ku 0,41 yuan ka ~ 0,67 yuan / tablet, turun tina 7,2% ka 9,8%.

Dina 2 Désémber, saham Central ngumumkeun yén harga wafer silikon dipotong sacara komprehensif,

Harga unggal ukuran wafer silikon dikirangan ku 0,52 yuan ka 0,72 yuan / sapotong, atanapi 6,04% janten 12,48%.

Pangurangan harga wafer silikon parantos nyababkeun diskusi anyar ngeunaan logika photovoltaic.Flying Whale aya di dieu pikeun nyusun ulang ranté industri photovoltaic sareng perusahaan anu aya hubunganana, sareng milari arah sareng logika photovoltaic ka hareup pikeun anjeun.

Photovoltaic, nyaeta, photoraw volt.Photovoltaic generasi kakuatan nujul kana cara anyar generasi kakuatan pikeun ngarobah tanaga surya kana énergi listrik.Unsur konci téknologi ieu nyaéta sél surya.Sél surya ngabentuk wewengkon badag modul sél surya, sarta tungtungna cooperate jeung controller kakuatan pikeun ngabentuk alat generasi kakuatan photovoltaic.

Hulu ranté industri photovoltaic nyaéta pabrik alat wafer silikon.

Silikon kristal, silikon amorf, GaAs, InP, jeung sajabana, bisa dipaké salaku bahan sél surya.

Kristal silikon photovoltaic generasi kakuatan ayeuna cara paling mainstream generasi tanaga surya, kristal silikon ngawengku polysilicon na monocrystalline silicon.Monocrystalline silikon efisiensi konversi batré jeung stabilitas, tapi ongkos tinggi;batré polysilicon béaya rendah, tapi efisiensi konversi goréng.

Kalayan pamekaran téknologi silikon monocrystalline, pangsa pasar silikon monocrystalline parantos ngaleuwihan 90% dina taun 2020, ngawujudkeun ngagantian polysilicon salajengna dina pasar wafer silikon.

Gelar konsentrasi industri polysilicon luhur, jeung pausahaan ngarah kaasup GCL-Poly, Tongwei Yongxiang, Xintai Energy, Xinjiang Daquan jeung Oriental Hope.The industri silikon monocrystalline presents pola kompetisi oligarki ganda, jeung usaha ngarah nu Longji biasa jeung biasa Zhonghuan. .

Jangkauan tengah ranté industri photovoltaic utamana sél surya jeung pabrik modul photovoltaic.

Sél photovoltaic utamana dibagi kana sél silikon kristalin jeung sél-pilem ipis.Sél pilem ipis nyaéta generasi kadua sél surya, kalawan kirang consumables sarta béaya rendah, tapi ayeuna aya kénéh gap badag jeung generasi kahiji tina kristal silikon surya. sél dina hal efisiensi konvérsi.

Sél silikon kristal nyaéta sél photovoltaic mainstream ayeuna, sarta sél pilem ipis ngawula salaku suplement penting pikeun sél photovoltaic.

Dina taun 2019, dina komposisi produksi sél surya global, sél silikon kristalin 95.37%, sareng sél pilem ipis 4.63%.

Diantara batré pilem ipis, efisiensi konvérsi batré pilem ipis CIGS parantos ningkat gancang dina taun-taun ayeuna.Perusahaan Cina anu kalibet dina batré pilem ipis CIGS kalebet Hanergy, China Building Materials Kaisheng Technology, Shenhua sareng Jinjiang Group.

Dibandingkeun jeung hulu, pola kompetisi pasar sél photovoltaic relatif sumebar. Dina 2019, lima kota pangluhurna di industri total accounted pikeun 27,4%, diantara nu biasa Tongwei miboga pangsa pasar global 10,1%, sahingga panggedena di dunya photovoltaic. produsén sél.

modul Photovoltaic ngarah boga Jinko, JA na Longji shares.In taun panganyarna, pangsa pasar modul photovoltaic geus gancangan ka usaha ngarah, sarta brand sarta kaunggulan ongkos integrasi anu nonjol.

Ti 2011 nepi ka 2020, kapasitas dipasang photovoltaic anyar di Cina jeung dunya terus tumuwuh.Ieu diperkirakeun yén kapasitas dipasang photovoltaic anyar global bakal ngahontal 300GW dina 2025. kapasitas dipasang photovoltaic anyar Cina urang bakal akun pikeun 35% tina proporsi global, kalawan laju pertumbuhan taunan sanyawa rada handap ti rata global.

Bloomberg (Bloomberg) ngalaporkeun yén harga panel surya mimiti turun taun ieu, sedengkeun Cina ngabatalkeun sakitar 20 megawatt tina kapasitas solar domestik bulan ieu.

Hasilna nyaéta overstocking global, sareng harga ayeuna turun langkung gancang.

Cina, pasar surya panggedéna di dunya, ngeureunkeun proyék-proyék énggal kalayan kapasitas kakuatan anu sami sareng 20 pembangkit listrik nuklir.

Ieu mangrupikeun pasar pembeli kusabab oversupply global panél surya, sedengkeun pamekar di nagara-nagara sanés ngalambatkeun pameseran, ngantosan harga anu langkung handap.

Harga rata-rata modul polysilicon parantos turun 4.79% ti saprak 30 Mei, turun Rebo ka rekor low 27.8 cents per watt, numutkeun PVInsights.

Ieu bakal jadi turunna bulanan pangbadagna saprak Désémber 2016, panungtungan waktu industri nyanghareupan oversupply global.

Cina ngahasilkeun 70% tina modul surya di dunya.


waktos pos: Dec-20-2021